Και μια συνταγή για να το δοκιμάσεις στο σπίτι
Τι γίνεται όταν το κλασικό Red Velvet Cake συναντά το παγωτό; Μάλλον το πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού που έχει ήδη κατακλύσει το Pinterest. Εταιρείες όπως η Ben & Jerry's και Blue Bunny έχουν κυκλοφορήσει ήδη στην αγορά του εξωτερικού συσκευασμένο παγωτό Red Velvet, ενώ πολλοί είναι οι ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες που κάνουν νόστιμους πειραματισμούς.
Αν θέλεις κι εσύ να δημιουργήσεις το δικό σου Red Velvet Ice Cream, έχουμε τη συνταγή:
Τι θα χρειαστείς
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
6 κρόκοι αυγών
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
2 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
1 κ.σ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κ.σ λευκό ξύδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Φέρε την κρέμα σε σημείο βρασμού. Όσο η κρέμα βράζει, χτύπα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Ρίξε το μείγμα στην κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας αργά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Απόσυρέ το από τη φωτιά και πρόσθεσε το αποβουτυρωμένο γάλα, το κακάο, το ξύδι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ και κάλυψέ το με πλαστική μεμβράνη και άφησέ το να παγώσει στην κατάψυξη (4 με 8 ώρες).
Στη συνέχεια χρησιμοποίησε την παγωτομηχανή, μετέφερε το παγωτό σε κλειστό μπολ και άφησέ το για δύο ακόμα ώρες στο ψυγείο.