Από τη μαμά του Μιχάλη Διαμαντή, την Κυρία Μαρία
Υλικά
- 1 κούπα καρύδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κρόκους αυγού
- 2 βανίλιες
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κουταλιά λικέρ ή ρούμι για πασπάλισμα
- 5 ασπράδια αυγού
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 κουταλιές ρούμι ή λικέρ
- 1 1/2 κούπα φαρίνα
- 1 κουταλάκι μικρό σόδα
Εκτέλεση
- Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Ρίχνουμε έναν έναν όλους τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά που ρίχνουμε έναν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας και στη συνέχεια το αλάτι. Ρίχνουμε τη σόδα και την καρύδα διαλυμένη στο ρούμι.
- Βάζουμε στη φόρμα του κέικ αλευρωμένη και βουτυρωμένη το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε ζεστό το τρυπάμε με το καλαμάκι από το σουβλάκι ώσπου να φτάσει στο πάτο.
- Αφήνουμε να αποροφήσει όλο το γάλα.
- Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και προσέχουμε μη σπάσει επειδή είναι μαλακό
- Πασπαλίζουμε καρύδα από πάνω.