Υλικά
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη & εστραγκόν, από 1 κ.γλ., φρέσκα και ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κόκκους ροζ πιπεριού
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. φρέσκα τρυφερά σαλατικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ροζ πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
- Αλείψτε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές και ψήστε τα στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 8'-10'.
- Αλατοπιπερώστε τα μανιτάρια και σερβίρετέ τα επάνω στα φρέσκα τρυφερά σαλατικά.
Tip
Το ροζ πιπέρι δίνει χρώμα και έχει μια απαλή αψάδα, που θυμίζει ελαφρώς μαστίχα.