Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή από την Ιωάννα Τσολομίτη που θα σε κάνει να δεις τα ψητά λαχανικά με άλλο μάτι.
ΥΛΙΚΑ
2 κολοκύθια μέτρια
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 καυτερές πιπερίτσες ή 1 μεγάλη κόκκινη
100γρ. λάδι
250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
100γρ. flakes παρμεζάνας
10 τοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
Για τη vinegraite:
100γρ. ελαιόλαδο
80γρ. ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά σε μακρόστενες λωρίδες και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους και τα σκουπίζουμε.
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα λαχανικά εκτός από τα τοματίνια και την πιπεριά, ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν καλά.
Τα απλώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά ή τα ψήνουμε σε σχάρα ή σε τεφάλ ριγωτό τηγάνι. Προς το τέλος ρίχνουμε τα τοματίνια να ψηθούν λίγο και τα βάζουμε σε πιάτο.
Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για τη vinegraite και περιχύνουμε τα λαχανικά. Σερβίρουμε με νιφάδες παρμεζάνας.
Τέλος, ψιλοκόβουμε από πάνω την πιπεριά
Tips: Η πιπεριά chili δεν είναι υποχρεωτική για όσους δεν την προτιμούν. Για να μην καίει πολύ καλό είναι να την κόβουμε στη μέση και να αφαιρούμε τα σπόρια. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην τρίψουμε τα μάτια μας όταν κόβουμε την καυτερή πιπεριά.
(Προετοιμασία 20 λεπτά)
Kαλή Επιτυχία!!
Ψητά λαχανικά με καυτερή πιπεριά και παρμεζάνα από την Ιωάννα Τσολομίτη
Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή από την Ιωάννα Τσολομίτη που θα σε κάνει να δεις τα ψητά λαχανικά με άλλο μάτι.