Yλικά
1 κιλό ψάρια λιθρίνια (περίπου 3 μέτρια ψάρια) ή φαγκρί, ή συναγρίδα φέτα, ή σφυρίδα
1 κιλό κολοκυθάκια, όσο το δυνατόν μικρότερα
1/2 κιλό ντομάτες κόκκινες
1 φλιτζ. λάδι
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
Eκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα σκίζουμε κατά μήκος στα τρία, μπήγοντας το μαχαίρι προσεκτικά, χωρίς να κόψουμε τις άκρες τους. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν περίπου δυο ώρες. Καθαρίζουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε να σταθεί περίπου μια ώρα. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα κολοκυθάκια ολόκληρα ωσότου μαλακώσουν. Χρησιμοποιούμε βαθύ ταψί. Το λαδώνουμε, βάζουμε το ψάρι ανάμεσα στα κολοκυθάκια και στη μέση το κρεμμύδι χαραγμένο, ολόκληρο. Στο μεταξύ, σε μικρή κατσαρόλα έχουμε βράσει τη ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη, με το λάδι. Την περιχύνουμε πάνω στο ψάρι με τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ή το φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο. Προς το τέλος ρίχνουμε το πιπέρι. Αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο προσθέτουμε λίγο νερό. Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής