Μετά, πρέπει να λάβεις μία απόφαση: Να πετάξεις εκείνο το κομμάτι παστίτσιο που σου έστειλε η μαμά σου την προηγούμενη βδομάδα ή να το φας και να αρρωστήσεις.
Αν και τα τάπερ μας βοηθούν να ετοιμάζουμε το βραδινό εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας τα λάθος μπολ ή αφήνοντας τις τροφές για πολύ καιρό στο ψυγείο, μπορεί να καταλήξεις να χρειάζεσαι νοσοκομείο.
Πώς θα γνωρίζεις τι πρέπει να φας και τι όχι από τα περισσεύματα φαγητού;
Άσχετα με το τι είδους τροφή βάζεις στο ψυγείο, είναι καλή μόνο για 4 ημέρες.
«Μας αρέσει να σκεφτόμαστε ότι το να βάζουμε μία τροφή στο ψυγείο σημαίνει ότι πατάς παύση στη διάρκεια της ζωής του», λέει η Jennifer McEntire, Ph.D.. «Αλλά πρόκειται μόνο για επιβράδυνση της ανάπτυξης μικροοργανισμών στο φαγητό μας».
Θεωρώντας λοιπόν ότι το ψυγείο σου είναι ρυθμισμένο στη σωστή θερμοκρασία, 4 ημέρες είναι το ανώτατο όριο για να διατηρείς το φαγητό εκεί.
Και αν προετοιμάζεις το γεύμα μίας ολόκληρης εβδομάδας, τοποθέτησε στην κατάψυξη τα γεύματα του δεύτερου μισού της βδομάδας και ξεπάγωσέ τα όταν θα τα φας...
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr