Ένα manual που θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σε υπερπαραγωγή, χωρίς να πελαγώσεις και χωρίς να βάλεις το χέρι πάρα πολύ βαθιά στην τσέπη.
> Οι πρώτοι καλεσμένοι μόλις έφτασαν. Πρέπει γρήγορα να τους προσφέρεις ένα ποτό. Σαμπάνια, μαρτίνι ή μια μπύρα. Δεν είναι ντροπή να έχεις τρεις προτάσεις στα ποτά που προσφέρεις και σίγουρα θα πρέπει να έχεις έτοιμο και κάτι για όσους δεν πίνουν αλκοόλ (αρωματισμένο μεταλλικό νερό, π.χ. Mastiqua) ή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους (μια diet cola).
> Μη «φορτώνεις» τους καλεσμένους σου με ξηρούς καρπούς, καναπεδάκια και άλλα τέτοια. Μια - δυο επιλογές χρειάζονται και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
> Αν καλέσεις ανθρώπους για πρώτη φορά, φρόντισε να μάθεις τις διατροφικές τους συνήθειες. Κάποιοι ίσως ακολουθούν συγκεκριμένη δίαιτα κι εσύ πρέπει να το γνωρίζεις, προκειμένου να «κάνεις τα κουμάντα σου».
> Ποτέ, μα ποτέ μην παρουσιάσεις μια συνταγή που δεν έχεις εκτελέσει ξανά στο παρελθόν.
> Αν δεν παραθέτεις δείπνο σε κάποιο γαστροκριτικό, διάλεξε φαγητά που οι κοινοί θνητοί τρώνε με ευχαρίστηση. Ακολούθησε τον κώδικα των ρεστοράν που επιβάλλει για αρχή μια ελαφριά σαλάτα, ένα καλάθι με ψωμί, το κυρίως πιάτο κι ένα επιδόρπιο με καφέ στο τέλος.
> Στόλισε απλά το τραπέζι με τα σερβίτσια. Αν ο κόσμος θέλει οκτώ διαφορετικά ποτήρια για το κρασί του, ας πάει σε ρεστοράν. Για το σπίτι αρκούν δύο μαχαιροπίρουνα (της σαλάτας και του κυρίως πιάτου), δύο πιάτα (του ψωμιού και του κυρίως πιάτου), 2 ποτήρια (για νερό και κρασί), ένα μαχαίρι, ένα πιρούνι κι ένα κουτάλι...
Διάβασε τη συνέχεια στο askmen.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr