Πώς θα καταλάβεις αν είναι φρέσκα τα θαλασσινά (καλαμαράκια, μύδια, στρείδια)

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας δίνει χρήσιμες συμβουλές για τα σαρακοστιανά προϊόντα. Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις και κυρίως τι να αποφεύγεις

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις πινακίδες των αλιευμάτων γιατί υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται με ευδιάκριτα γράμματα το είδος, η τιμή και οι συνθήκες διάθεσης των θαλασσινών προϊόντων!

Τα χαρακτηριστικά φρεσκότητας των κεφαλόποδων (χταπόδια, καλαμαράκια, σουπιές, θράψαλα)

Επιφάνεια σώματος υγρή, γυαλιστερή

Μάτια γυαλιστερά, ζωηρά

Πλοκάμια – βεντούζες, ανθεκτικά στο τράβηγμα

Σάρκα συμπαγής γυαλιστερή

Συχνό γνώρισμα αλλοίωσης στα κεφαλόποδα, είναι το ρόζ χρώμα που παίρνει η επιφάνεια της σάρκας τους.

Προσοχή ! Υπάρχει χαρακτηριστική διαφορά στα μικρά χταπόδια και στους μοσχιούς, στα πρώτα υπάρχουν δύο σειρές βεντούζες και στα δεύτερα μόνο μία σειρά βεντούζες…

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr