Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις πινακίδες των αλιευμάτων γιατί υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται με ευδιάκριτα γράμματα το είδος, η τιμή και οι συνθήκες διάθεσης των θαλασσινών προϊόντων!
Τα χαρακτηριστικά φρεσκότητας των κεφαλόποδων (χταπόδια, καλαμαράκια, σουπιές, θράψαλα)
Επιφάνεια σώματος υγρή, γυαλιστερή
Μάτια γυαλιστερά, ζωηρά
Πλοκάμια – βεντούζες, ανθεκτικά στο τράβηγμα
Σάρκα συμπαγής γυαλιστερή
Συχνό γνώρισμα αλλοίωσης στα κεφαλόποδα, είναι το ρόζ χρώμα που παίρνει η επιφάνεια της σάρκας τους.
Προσοχή ! Υπάρχει χαρακτηριστική διαφορά στα μικρά χταπόδια και στους μοσχιούς, στα πρώτα υπάρχουν δύο σειρές βεντούζες και στα δεύτερα μόνο μία σειρά βεντούζες…