Πώς θα φτιάξεις το τέλειο κοκκινιστό μοσχάρι

Ο βασικός κανόνας είναι να έχεις υπομονή. Αρκετή υπομονή.

ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE.COM.GR

Το παράδοξο με πιάτα όπως το κοκκινιστό μοσχάρι είναι ότι δεν προέκυψαν -και εν τέλει καθιερώθηκαν στις γαστρονομικές συνειδήσεις- χάρη στην εφευρετικότητα κάποιων πρωτοπόρων σεφ αλλά εξαιτίας των οικογενειακών παραδόσεων και την ανάγκη για ένα καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό. Άλλωστε, ρωτώντας σε οποιοδήποτε σπίτι, το πιθανότερο είναι να πάρεις πολλές διαφορετικές συνταγές για το εν λόγω φαγητό.

Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα του ελληνικού κυριακάτικου τραπεζιού, οπότε τα twists είναι αμέτρητα, βασισμένα κυρίως στη φαντασία και τη δημιουργικότητα της εκάστοτε μαγείρισσας. Έπειτα, υπάρχει ευρύ πεδίο επιλογών όσον αφορά τα συνοδευτικά του: Πουρές ή λαχανικά, ψητές ή τηγανητές πατάτες, κριθαράκι, μακαρόνια ή ρύζι είναι μόνο κάποια από αυτά. Πώς όμως μπορείς να φτιάξεις ένα αψεγάδιαστο κοκκινιστό μοσχάρι που θα θυμίζει εκείνο του καλύτερου μαγειρείου ή θα πλησιάζει ακόμη και τη συνταγή της μητέρας σου;

Το κρέας

Όλα ξεκινούν από το ιδανικό για τη συνταγή κομμάτι κρέατος. Ένα από τα λάθη του αρχάριου που πρέπει να αποφύγεις είναι να επιλέξεις ένα πολύ τρυφερό και άπαχο κρέας. Προτίμησε κάποια κομμάτια από το πόδι του ζώου, που να είναι πλούσια σε λίπος. Ιδανικά θα πρέπει να είναι κομμένο σε τεμάχια περίπου 100 γρ. το καθένα. Το μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα είναι προαιρετικό, ανάλογα με τη διάθεση και το χρόνο. Αν επιλέξεις να το κάνεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κόκκινο κρασί, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και σάλτσα ντομάτας, αφήνοντας σε αυτό το μείγμα το κρέας από το προηγούμενο βράδυ.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr