Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστική κουζίνα από την μεξικάνικη κουζίνα και τα tacos είναι σίγουρα ένα από τα highlights της. Ο Doug Robson, ιδιοκτήτης και σεφ του περίφημου μεξικάνικου εστιατορίου Gallo Blanco στο Phoenix των ΗΠΑ, σου δίνει μια συνταγή για να δημιουργήσεις τα ενδεχομένως απλούστερα και νοστιμότερα εξ' αυτών στην κουζίνα του σπιτιού σου.
Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια tacos με carne asada
Υλικά:
Για το κρέας:
- 1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα),
- 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο,
- 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι,
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός,
- 1/4 ματσάκι βασιλικός,
- 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας,
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
- 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι,
- χυμό από μισό lime,
- 1 κ.σ. αλάτι,
- 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών (με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο)
Για τη σάλτσα:
- 400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη,
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους,
- 1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο,
- 1/2 αβοκάντο,
- 1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη,
- 1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη,
- 1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη,
- 1 1/2 κ.γ. χυμό από lime,
- 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη,
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Δες τη συνέχεια της συνταγής στο askmen.gr