Πώς να μαλακώσεις το βούτυρο στη στιγμή

Εύκολα! Χρησιμοποίησε τον φούρνο μικροκυμάτων και φτιάξε επιτέλους αυτά τα μπισκότα

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Αν ασχολείσαι με τη ζαχαροπλαστική, θα γνωρίζεις ήδη ότι η ακρίβεια είναι το παν. Οι οδηγίες δεν δίνονται τυχαία αλλά για να τις ακολουθείς κατά γράμμα. Ένα από τα απαραίτητα υλικά στα γλυκά είναι το βούτυρο, το οποίο άλλοτε πρέπει να είναι μαλακό κι άλλοτε λιωμένο. Τι κάνεις όμως όταν έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου και ένα βούτυρο υπερβολικά παγωμένο;

Το λάθος στο μαγείρεμα των ζυμαρικών που ΟΛΟΙ κάνουμε!

Για να μαλακώσεις το βούτυρο:

Τοποθέτησε το κομμάτι του βουτύρου σε ένα ειδικό πιάτο για μικροκύματα. Ρύθμισε τον φούρνο για 40 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να παρακολουθήσεις την πορεία του βουτύρου, ώστε να μην αρχίσει να λιώνει και να μετατρέπεται σε υγρό.

Μετά τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα σταμάτα τον φούρνο. Αν το βούτυρο είναι αρκετά μαλακό για να το χρησιμοποιήσεις, βγάλτο από τον φούρνο μικροκυμάτων. Αν όχι, γύρισέ το από την ανάποδη πλευρά του και συνέχισε για 5 -10 δευτερόλεπτα και έλεγξέ το πάλι.

Συνέχισε τη διαδικασία κάθε 5 -10 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο όσο θέλεις. Μην ξεχνάς ότι κάθε φούρνος μικροκυμάτων έχει διαφορετική ένταση, γι΄αυτό θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική και να ελέγχεις τη διαδικασία για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να λιώσεις το βούτυρο:

Αν η συνταγή ζητάει λιωμένο βούτυρο, μπορείς να το πετύχεις πολύ εύκολα χάρη στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφαίρεσε το περιτύλιγμα και τοποθέτησε το βούτυρο σε ένα ειδικό για τα μικροκύματα μπολ, βαθύ πιάτο ή κούπα.

Σκέπασέ το με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί (ώστε να αποφύγεις να πεταχτεί δεξιά και αριστερά στον φούρνο) και ξεκίνα τη διαδικασία – όπως παραπάνω, ελέγχοντας κατά διαστήματα 10 δευτερολέπτων, μέχρι το βούτυρο να λιώσει εντελώς.

Ανακάτεψε καλά το βούτυρο και άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς πριν το χρησιμοποιήσεις στη συνταγή, ειδικά αν πρόκειται να το ρίξεις σε αυγά.

5 τροφές που μαγειρεύεις λάθος και τελικά δεν παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά τους