Πώς να μαγειρεύεις για σένα και να το απολαμβάνεις

Για να μπαίνεις στην κουζίνα με καλή διάθεση

ΓΡΑΦΕΙ: MADAME FIGARO

Η κουζίνα έχει αναδειχθεί για πολλούς από εμάς σε μία μορφή ψυχοθεραπείας. Ξεσπάμε τα νεύρα μας στο ζύμωμα του ψωμιού, διώχνουμε τις αρνητικές σκέψεις όσο σοτάρουμε κρεμμυδάκι και νιώθουμε ευδαιμονία σε κάθε νόστιμη μπουκιά μιας συνταγής που πέτυχε. Μοιραζόμαστε τις δημιουργίες μας στο Instagram, προσκαλούμε και προκαλούμε φίλους να κάνουν το ίδιο και δίνουμε ραντεβού για online δείπνο με τους αγαπημένους μας. Ναι, η μαγειρική είναι ένα μικρό αντίδοτο στην παράνοια της κατάστασης κι ενίοτε ένα από τα λίγα καταφύγιά μας, μαζί με το διάβασμα. Και μπορεί να αναδειχθεί σε μία ακόμα πιο ευχάριστη διαδικασία - ακόμα και για όσους αναγκάζονται να μαγειρέψουν καθημερινά επειδή δεν υπάρχει plan b.

Άφησε απρόσμενα και περίεργα τρόφιμα να σε εμπνεύσουν

Αυτή είναι η φιλοσοφία της καθημερινής μαγειρικής και της τρέχουσας κατάστασης. Τα leftovers σου δίνουν ιδέες για να σκεφτείς μια νέα συνταγή και τα τρόφιμα που είχες ξεχασμένα στο ντουλάπι σου μπορούν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Η σπιτική πίτσα φτιάχνεται με την ίδια κόκκινη σάλτσα που θα έφτιαχνες για pasta (δύο σε ένα) και μπορείς απλά να προσθέσεις το τριμμένο τυρί που λήγει σε λίγες μέρες.

Εστίασε στα φρέσκα προϊόντα

Δεν έχει νόημα να αφήνεις τα φρέσκα προϊόντα να μένουν στα ράφια και να μάχεσαι για τις τελευταίες σακούλες των κατεψυγμένων λαχανικών.

Δες τη συνέχεια στο madamefigaro.gr