Προτού δούμε την συνταγή γι’ αυτά τα λαχταριστά μπισκότα, ας θυμηθούμε μερικά πράγματα για την ονομασία τους.
Τα αρχικά ΑNZAC σημαίνουν Australian & New Zealand Army Corps. Αν και τα μπισκότα αυτά βασίζονται σε παλιά σκωτσέζικη συνταγή για βουτήματα βρώμης, καθιερώθηκαν στη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν τα έφτιαχναν οι Αυστραλέζες για τους άντρες που έφευγαν για τα μέτωπα της Ευρώπης.
Σκληρά και ανθεκτικά στην υγρασία και στις αλλοιώσεις, τα μπισκότα άντεχαν στα θαλασσινά ταξίδια των στρατιωτών και έγιναν το «γευστικό» σήμα κατατεθέν της Αυστραλίας.
Σήμερα, τα φτιάχνουν την ημέρα που τιμούν τους στρατιώτες, στις 25 Απριλίου, αλλά τιμώνται ιδιαίτερα και από αθλητές, κατασκηνωτές, εκδρομείς και ταξιδιώτες, αφού τα μπισκότα Αnzac είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και θρεπτικά.
Μπισκότα Anzac
Υλικά
1 κούπα νιφάδες βρώμης
3/4 κούπας ινδοκάρυδο
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
125 γρ βούτυρο (αγελαδινό ή και καρύδας)
3/4 κούπας ζάχαρη καρύδας ή καστανή
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ζεστό νερό
1 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής