Πώς μόνο με τυρί και πιπέρι θα φτιάξεις την τέλεια μακαρονάδα;

Το cacio e pepe είναι η κλασική συνταγή των Ιταλών και έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές μακαρονάδων ανά τον κόσμο. Δες πώς θα την φτιάξει και εσύ

ΓΡΑΦΕΙ: ASKMEN.GR

Μαγειρικός κανόνας Νο 1: Όσο καλύτερη είναι μια πρώτη ύλη, τόσο λιγότερη επεξεργασία και άλλα υλικά απαιτεί. Συμπέρασμα από τον κανόνα Νο 1: Αν θέλεις να μαγειρέψεις την τέλεια μακαρονάδα, τότε φρόντισε να είναι άριστης ποιότητας τα μακαρόνια σου.

Στον γενικό κανόνα, ψήσε ένα (εγγυημένα) ολόφρεσκο ελληνικό ψάρι και θα διαπιστώσεις ότι δε χρειάζεται λαδολέμονο ή ρίγανη για να νοστιμίσει. Το ίδιο ισχύει και για μια καλή σιτεμένη σπαλομπριζόλα από ένα μοσχάρι (ή βόδι) καλής οικογένειας και εκτροφής: ακόμα και το αλάτι είναι περιττό για να την απολαύσει κάποιος.

To αυτό συμβαίνει και με δύο εμβληματικές ιταλικές μακαρονάδες: την cacio e pepe (τυρί και πιπέρι) και την aglio e olio (σκόρδο και λάδι, βρες τη συνταγή εδώ). Eδώ θα ασχοληθούμε όμως, με την πρώτη.

Συνταγή για μακαρονάδα cacio pepe

Πριν δεις τη συνταγή, δες πώς το κάνουν στη Νέα Υόρκη.

Cacio e pepe

Υλικά

*1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)

*300 γρ. λεπτοτριμμένο ωριμασμένο πεκορίνο (Romano ή Αμφιλοχίας)

*1 κ.σ. βούτυρο

*Κόκκοι μαύρου πιπεριού

Δες τη συνέχεια στο askmen.gr