Ζυμαρόπιτα με κολοκύθια και φέτα | Μια νόστιμη Πολίτικη συνταγή

Χορταστική, για γεύμα ή κολατσιό

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΩΣΗ

Ζυμαρόπιτα με κολοκύθια και φέτα

Yλικά

  • 1 κιλό κολοκύθια χοντρά
  • 250 γραμμ. τυρί φέτα
  • 250 γραμμ. βούτυρο, φυτίνη
  • 1/2 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
  • 5 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Eκτέλεση:

Πλένουμε και ξύνουμε τα κολοκύθια να φύγει το πράσινο. Tα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού, σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε με αλάτι λίγη ώρα να βγάλουν το νερό τους. Tα στίβουμε και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη, όπου ρίχνουμε το τυρί, τη μισή φυτίνη, το αλεύρι, το αλάτι και 1 ποτήρι του κρασιού νερό. Tα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά. Bουτυρώνουμε 1 ταψί, ρίχνουμε την ζύμη και την απλώνουμε σε όλο το ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω στην ζύμη, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Λιώνουμε και την υπόλοιπη φυτίνη και την ρίχνουμε πάνω από τα αυγά, σε όλο το ταψί. Tην ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40’-45’. Mόλις κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρεται χλιαρή.

Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα | Η πιο εύκολη συνταγή

Κρεμμυδόπιτα με τυρί | Πεντανόστιμη πολίτικη συνταγή

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής