Από την Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΚΕΚ) (coachmydiet.wordpress.com)
To μέλι δεν είναι απλά ένα γλυκαντικό, αλλά σαν τροφή συγκρινόμενο με τη ζάχαρη, θεωρείται καλύτερο για τον οργανισμό, καθώς δεν ανεβάζει με τον ίδιο τρόπο το ζάχαρο στον οργανισμό, οπότε για να το πούμε απλά “καίγεται” πιο εύκολα.
Τα οφέλη που έχει το μέλι
- Έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες
- Θεωρείται αντιφλεγμονώδες
- Περιέχει σίδηρο (πολύ καλή λύση σε περίπτωση αναιμίας)
- Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βελτιώνοντας τόσο την υγεία του εντέρου όσο και του στομαχιού
- Αποτελεί πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το νευρικό σύστημα και το μεταβολισμό
- Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ουσίες
- Συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι πολύτιμος σύμμαχος στα κρυολογήματα
- Δίνει ενέργεια
- Μαλακώνει το λαιμό
- Βοηθάει στη χαλάρωση και στον ύπνο
- Περιέχει πληθώρα ιχνοστοιχείων και ενζύμων
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr
→
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr