Υλικά
1 δόση βασικής ζύμης για πίτσα
½ δόση βασική σάλτσα ντομάτας
300 γρ. ρικότα
250 γρ. ντοματίνια
αλάτι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
12 ελιές πράσινες ή μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας κάππαρη
6 φιλετάκια αντζούγιας
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα και αφήστε τα για 5 λεπτά στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ετοιμάστε 2 βάσεις πίτσας ακολουθώντας τη βασική συνταγή ζύμης για πίτσα. Απλώστε τη σάλτσα στις βάσεις, μετά απλώστε τη ρικότα και πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Απλώστε στις βάσεις τις ελιές, την κάππαρη και τις αντζούγιες ψιλοκομμένες.
Ψήστε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC για 13-15 λεπτά.
Σερβίρετε τις πίτσες με φρέσκια τρυφερή ρόκα.
Τip
Η ρικότα είναι ένα μαλακό ιταλικό τυρί που εύκολα θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, μπορείτε όμως να το αντικαταστήσετε με τριμμένο ανθότυρο.