Πίτσα με προσούτο και ρόκα

Από τον Λευτέρη Λαζάρου

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Λευτέρη Λαζάρου

Μια συνταγή για πίτσα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Χρόνος προετοιμασίας 10'

Χρόνος μαγειρέματος 14'

Υλικά για 1 πίτσα

1 μπαλάκι ζύμης για πίτσα

6-7 φέτες μπριζόλα καπνιστή

½ φλιτζ. σάλτσα ντομάτας

250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

1 φλιτζ. ρόκα

2 κ. σ. φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση

Σε καλά αλευρωμένο πάγκο, με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας και φτιάχνουμε μια βάση πίτσας διαμέτρου 32 εκ. περίπου. Την τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και μετά σε ένα ταψί. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, και ρίχνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα, που την έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια. Ψήνουμε την πίτσα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 4-5 λεπτά με την αντίσταση πάνω-κάτω. Σερβίρουμε την πίτσα, βάζοντας από πάνω προσούτο, φρέσκια ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας.

Τip: Η μοτσαρέλα είναι το κλασικό Ιταλικό τυρί για πίτσα. Μπορούμε όμως να βάλουμε στην πίτσα μας και κίτρινα μαλακά τυριά, όπως γκούντα, έμενταλ, ή και ένα μείγμα από αυτά.