Συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα

Μια light συνταγή για τη γλυκιά εκδοχή της πίτσας

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ
Από τον σεφ Τέο Καλογεράκο

Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται η πίτσα να καταναλώνεται και γλυκιά, εκτός από την αλμυρή κλασική εκδοχή της. Αν αγαπάς αυτό το ιταλικό γεύμα, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις μια γλυκιά και υγιεινή εκδοχή, την πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Συνταγή για αλμυρά cupcakes – pizza με pepperoni

Συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα:

Μερίδες: 12 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • μία ζύμη για πίτσα διαμέτρου 28 εκ. (Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!)
  • μία μπανάνα, κομμένη σε 14 φέτες
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. καβουρντισμένα και αλατισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230οC. Άλειψε ομοιόμορφα το φιστικοβούτυρο πάνω στην έτοιμη ζύμη.
  • Γαρνίρισε με τις φέτες μπανάνας και βάλε μια πρέζα καστανή ζάχαρη πάνω σε κάθε κομμάτι μπανάνα.
  • Ψήσ’ τη για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της κρούστας. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 12 κομμάτια και βάλ’ τη σε δίσκο σερβιρίσματος. Γαρνίρισε κάθε κομμάτι με ψιλοκομμένα φιστίκια και σιρόπι σφενδάμου.

Συμβουλή: Για μια δόση γεύσης κακάο, αντικατάστησε το φιστικοβούτυρο με πραλίνα.

Η vegan συνταγή για σοκολατένιο κέικ με γάλα αμυγδάλου και έξτρα υγιεινό υλικό το κουνουπίδι (δε θα το καταλάβει κανείς)

Θρεπτική αξία ανά κομμάτι: 113 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά, 1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 14 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 10 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 117 mg νάτριο