Διανύουμε την εποχή του avocado toast. Χάρη στα καλά λιπαρά που περιέχει, το αβοκάντο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αγαπημένες μας “αθώες” λιχουδιές. Αρκεί να το απλώσεις πάνω σε μία φέτα ψωμί κι έχεις ένα υπέροχο γεύμα, αλλά και μία καλή φωτογραφία για το Instagram.
Υπάρχουν όμως κάποιες φορές που ενώ θέλεις απεγνωσμένα να φας ένα αβοκάντο, δεν είναι τόσο ώριμο και μαλακό όσο θα έπρεπε. Όσο πεισματάρικο κι αν είναι όμως το αβοκάντο σου, υπάρχουν κάποια μυστικά για να επιταχύνεις την ωρίμανσή του και να το απολαύσεις.
-Μπορείς να συμβάλλεις στην ωρίμανση ενός πολύ σκληρού αβοκάντο, βάζοντάς το σε μια χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, είναι θέμα ημερών να μαλακώσει.
-Αν όμως θέλεις να ωριμάσει ακόμα πιο γρήγορα το αβοκάντο σου, πρόσθεσε στη σακούλα ένα μήλο, μία μπανάνα, ή ένα αχλάδι. Όπως το αβοκάντο, έτσι κι αυτά τα φρούτα εκπέμπουν το αέριο αιθυλένιο, μια ένωση που προωθεί την ωρίμανση.
Αλλά αν πραγματικά δεν μπορείς να περιμένεις άλλο (δεν έχεις κάνει Instagram από χθες) υπάρχει ένας ακόμα τρόπος. “Οι δύσκολοι καιροί, απαιτούν δραστικά μέτρα” λένε.
-Μπορείς να το ψήσεις στον φούρνο. Να πώς:
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 90 ° C.
2. Τυλίγεις το αβοκάντο σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετείς σε ένα ταψί.
3. Το ψήνεις για 10 λεπτά.
Πώς λειτουργεί όμως αυτό;
Όπως προαναφέραμε, το αβοκάντο εκπέμπει το αέριο αιθυλένιο, το οποίο συνήθως απελευθερώνεται σιγά-σιγά προκαλώντας ωρίμανση στα αβοκάντο με την πάροδο του χρόνου, αλλά όταν το τυλίγεις ένα σε αλουμινόχαρτο και το ζεσταίνεις, παγιδεύεις το αέριο και επιταχύνεις τη διαδικασία ωρίμανσης.