Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για εκείνα τα βράδια που γυρνάς σπίτι πεινασμένη και με ελάχιστη ενέργεια για να μαγειρέψεις. Ή εκείνες τις περιπτώσεις που θέλεις να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου φτιάχνοντας κάτι γρήγορο και λαχταριστό, που θα σας γεμίσει αρώματα και ενέργεια. Η chef Claire Thomas μας δίνει τη δική της εύκολη και γρήγορη παραλλαγή της κλασικής aglio olio ιταλικής συνταγής για μακαρόνια.
Συνταγή για ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής άλεσης | H καλύτερη συνταγή που δοκιμάσαμε
Συνταγή για μακαρονάδα aglio olio:
Υλικά:
- 1/2 καυτερή πιπεριά
- 1/2 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 1 λεμόνι
- Πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάλε το νερό για τα μακαρόνια να βράσει. Βάλε το λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Μαγείρεψε το σκόρδο μέχρι να διαφανίσει, για 2 με 3 λεπτά και έπειτα κλείσε το μάτι.
- Μαγείρεψε τα μακαρόνια μέχρι να είναι al dente. Στράγγιξέ τα κρατώντας 1 κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
- Όταν το λάδι έχει λίγο κρυώσει, πρόσθεσε σε αυτό μισή κούπα από το νερό των μακαρονιών και άσε το ζωμό να δέσει σε υψηλή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου το μισό της αρχικής ποσότητας. Πρόσθεσε τα μακαρόνια στο ζωμό ανακατεύοντας ζωηρά για να μην κολλήσουν. Πρόσθεσε και όσον από τον υπόλοιπο ζωμό χρειάζεται μέχρι τα μακαρόνια να είναι πλήρως μαγειρεμένα και να μην κολλάνε.
- Ανακάτεψε τέλος τον μαϊντανό, το χυμό από το μισό λεμόνι, το τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σου και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά.