Μπορεί το φθινόπωρο να είναι πλέον και επίσημα εδώ, όμως μία μικρή γεύση καλοκαιριού είναι πάντοτε επιθυμητή και ευχάριστη. Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις αυτό το απόλαυστικό και δροσιστικό ρόφημα με παγωτό ροδάκινο και αλκοόλ:
Τι θα χρειαστείς
Για το παγωτό
Υλικά
250 γραμμάρια γιαούρτι με 2% λιπαρά
2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
Ροδάκινο σε ελαφρύ σιρόπι Del Monte
Εκτέλεση
Κόψε το ροδάκινο σε κομμάτια και ανακάτεψε το με το χυμό λεμονιού στο multi. Πολτοποίησε το καλά και πρόσθεσε το γιαούρτι
Πολτοποίησε το και πάλι μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα και βάλ'το στην κατάψυξη για 2 ώρες
Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, βγάλε το παγωτό και ξαναχτύπησε το στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά
Ξαναβάλ'το στην κατάψυξη για 3 ώρες και χτύπησε το ξανά για 1-2 λεπτά
Βάλ'το στην κατάψυξη για 3 ώρες και χτύπησε το παγωτό μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες
Για το ρόφημα
Υλικά
3 κουταλιές παγωτό ροδάκινο
Αναψυκτικό με γεύση grapefruit
30 γραμμάρια (περίπου) Campari (προαιρετικό)
Εστραγκόν
Εκτέλεση
Βάλε το παγωτό σε ένα ψηλό κρύο ποτήρι. Επικάλυψε το με το αναψυκτικό και το Campari και (αν θέλεις) γαρνίρισε το με εστραγκόν.