Μπορεί το Πάσχα να πέρασε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το φαγητό έχει τελειώσει. Το πιο πιθανό είναι να έχει απομείνει μια καλή ποσότητα από leftovers, τα οποία φυσικά μπορείς να αξιοποιήσεις ώστε να μην πάει τίποτα χαμένο.
Σε αυτά συγκαταλέγονται και τα πασχαλινά κόκκινα αυγά τα οποία ως πηγή πρωτεΐνης αποτελούν μία εξαιρετική τροφή για να τα εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Διάβασε παρακάτω δύο πεντανόστιμες και εύκολες συνταγές για να τα καταναλώσεις!
Αυγοσαλάτα
Υλικά
- βρασμένα αυγά
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- κάππαρη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μπέικον ψιλοκομμένο
- μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον μαϊντανό μαζί με την κάππαρη, το κρεμμύδι και το μπέικον.
- Πρόσθεσε τη μαγιονέζα και ανακάτεψε καλά.
- Κόψε τα αυγά στα τέσσερα, ρίξε τα μέσα στο μπολ και ανακάτεψε με απαλές κινήσεις. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
- Τέλος, σέρβιρε πάνω σε μαύρο ψωμί ή κράκερ.
Πικάντικη σαλάτα κινόα με μπρόκολο, κόλιανδρο και lime
Υλικά
- 2 1/2 κούπες μαγειρεμένη κινόα
- 1 1/4 κούπες μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για 4-5 λεπτά
- 1/2 κούπα κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 1 με 2 κουταλιές της σούπας ψημένοι σπόροι κολοκύθας
- 1 1/2 με 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές ή τσίλι χαλαπένιο
- 1/4 της κούπας κόκκινες φακές που θα έχουν μουλιάσει για 2 ώρες ή περισσότερο και θα έχουν στραγγίξει (προαιρετικά)
- 1/4 της κούπας θρυμματισμένη φέτα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές της σούπας αγνό ελαιόλαδο
- 2 βρασμένα αυγά
- 1 αβοκάντο κομμένο
Εκτέλεση
- Ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ την κινόα μαζί με το μπρόκολο, τον κόλιανδρο, τους σπόρους κολοκύθας, τις κόκκινες φακές και την φέτα ρίχνοντας από πάνω πιπέρι.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίξε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Πρόσθεσε το μείγμα στο μεγάλο μπολ και ανακάτεψε.
- Τέλος, βάλε τα βρασμένα αυγά στη σαλάτα και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
- Σέρβιρε κάθε μερίδα με μερικές φέτες αβοκάντο.