Μια κλασική και εύκολη συνταγή για το μεσημεριανό σου, ιδανική για όταν θέλεις να απολαύσεις ζυμαρικά. Ένα ελαφρύ πιάτο με πολλά θρεπτικά συστατικά κυρίως από το μπρόκολο.
Κανελόνια με φέτα και σπανάκι | Ίσως η πιο νόστιμη συνταγή ζυμαρικών στο φούρνο
Πένες με μπρόκολο, μανιτάρια και τυριά
Υλικά για 6 άτομα
- 500 γρ. πένες
- 500 γρ. μπρόκολο κατεψυγμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
- 80 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. γκούντα τριμμένη
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 80 γρ. blue cheese λιωμένο με πιρούνι
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Ζεματίζετε το μπρόκολο και το στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε κατόπιν το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Αλατοπιπερώνετε.
2. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τις ανακατεύετε με τα σοταρισμένα λαχανικά και τα τυριά. Τις περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με πιπέρι. Αφήνετε για 2΄-3 ακόμη στη φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Ταλιατέλες με γαρίδες | H υπέροχη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου χωρίς σάλτσα