Πειράζει αν ζαχαρώσει το μέλι και ποια είναι τα βασικά του συστατικά;

Τι ακριβώς είναι το μέλι και γιατί είναι τόσο σημαντικό διατροφικά; 

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Συνεργάστηκε η Δήμητρα Γλυνού, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος (@dimitra_glunou)

Με τον καφέ, στο αφέψημα, στα smoothies, στα γλυκά, στα φαγητά, για το βήχα ή την απογευματινή λιγούρα… Οι χρήσεις του μελιού είναι ατέλειωτες, αφού δεν είναι μόνο 100% φυσικό και θρεπτικό, είναι και 100% ενσωματωμένο στην καθημερινότητά μας ως παραδοσιακό ελληνικό προϊόν. Ακριβώς επειδή το χρησιμοποιούμε τόσο πολύ, ζητήσαμε από την κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο Δήμητρα Γλυνού να μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό, τη θρεπτική του αξία και τα χαρακτηριστικά του. Τι είναι το ζαχάρωμα και πειράζει αν ζαχαρώσει το μέλι;

Διάβασε επίσης: Μέλι ή ζάχαρη; Τι να προτιμήσω;

Τι είναι το μέλι;

Το μέλι είναι ένα πολυσύνθετο φυσικό προϊόν της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής που προέρχεται από τη μέλισσα. Είναι γνωστό και συλλέγεται από τα αρχαία χρόνια, η κατανάλωσή του από τον άνθρωπο έχει συνδεθεί με πλήθος ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία και τη μακροζωία, ενώ η οικονομική συμβολή του στην αγροτική παραγωγή της χώρας μας είναι αξιοσημείωτη. Ως φυσικό προϊόν, κάθε μέλι, ακόμα κι αν προέρχεται από το ίδιο μελίσσι, μπορεί να είναι διαφορετικό ως προς τα περιεχόμενα συστατικά ή τις ποσότητες που ανιχνεύονται στο τελικό προϊόν.