Πεϊνιρλί με πατάτα, θυμάρι και λουκάνικο

Μια συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Πηγή: coolartisan.net

Για τη ζύμη

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ αλεύρι κίτρινο, σταρένιο

9 γρ μαγιά σε σκόνη

220 ml γάλα χλιαρό

1 κσ ελαιόλαδο

1 κγ αλάτι

1 1/2 κγ ζάχαρη

Για τη γέμιση

1 πατάτα (καλά πλυμένη, κομμένη σε μικρά καρέ, δηλαδή κυβάκια τους ενός εκατοστού)

1 αυγό

1 λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες

150 γρ τυρί κρέμα

100 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (ό,τι έχεις εύκαιρο, δυόσμος, βασιλικός και θυμάρι είναι τα πιο ταιριαστά)

ξύσμα από μισό λεμόνι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη γλυκιά πάπρικα

ελαιόλαδο για σοτάρισμα

αλάτι και πιπέρι

Οδηγιες

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.

Με ένα πιρούνι αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά εως ότου σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.

Μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή και ελαστική ζύμη.

Βάζουμε τηζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε με καθαρή,βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε 30′ λεπτά για να φουσκώσει η ζύμη.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα πεϊνιρλί.

Για τη γέμιση

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρέ της πατάτας προσέχοντας να μην παραβράσουν.

Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τις ροδέλες από το λουκάνικο για ένα λεπτό.

Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι και τις πατάτες και τις φέρνουμε δυο βόλτες με μια κουτάλα προκειμένου να γυαλίσουν από όλες τις πλευρές.

Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και το αυγό με τη φέτα, τα μυρωδικά, την πάπρικα και το ξύσμα.

Προσθέτουμε τις πατάτες και το λουκάνικο και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα πεϊνιρλί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά μέχτρι η ζύμη να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.