Παστίτσιο με γλυκοπατάτα και κιμά

Οι Άγγλοι κάνουν το παστίτσιο τους με πουρέ πατάτας αντί για μακαρόνι και στη μέση βάζουν τον κιμά. Με τη γλυκοπατάτα θα φτιάξετε ένα μαγικό παστίτσιο, ζουμερό, που θα λατρέψουν οι πάντες.

ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE.GR

Υλικά

1½ κιλό γλυκοπατάτες

3 κανονικές μέτριες πατάτες

1 σκελίδα σκόρδο

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί και λίγο ακόμα για την κρούστα

Για τον κιμά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 καρότο ψιλοκομμένο σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας

½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

10 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες

1 κ.γλ. ζάχαρη

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Δες την εκτέλεση στο tasty-guide.gr