Υλικά
1½ κιλό γλυκοπατάτες
3 κανονικές μέτριες πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί και λίγο ακόμα για την κρούστα
Για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 καρότο ψιλοκομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
10 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
1 κ.γλ. ζάχαρη
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι