Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Τι θα μαγειρέψεις σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται για κάτι ξεχωριστό; Βρες παρακάτω τη συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο και απόλαυσε εύκολα ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Παραδοσιακή συνταγή για μουσακά | Το τέλειο Κυριακάτικο τραπέζι

Συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντοματοχυμό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουτί κάστερ
  • κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε, ώσπου να πάρει χρώμα.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα μισά μακαρόνια, ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι και προσθέτουμε τον κιμά.
  • Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και ξανά προσθέτουμε κεφαλοτύρι. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, αφήνοντας λίγο για να λιώσουμε το κάστερ.
  • Ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά βούτυρο και την ώρα που αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο κάστερ με το υπόλοιπο γάλα και λίγο κεφαλοτύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα, αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά.
  • Το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια και ρίχνουμε το τελευταίο κεφαλοτύρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δες εδώ πώς μπορείς, εναλλακτικά, να φτιάξεις σπιτική μπεσαμέλ με τη βασική συνταγή του Νικόλαου Τσελεμεντέ

Από τη μαμά της Κυριακής Τσολακίδου, την Κυρία Αρκαδία