Τι θα μαγειρέψεις σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται για κάτι ξεχωριστό; Βρες παρακάτω τη συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο και απόλαυσε εύκολα ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Παραδοσιακή συνταγή για μουσακά | Το τέλειο Κυριακάτικο τραπέζι
Συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ντοματοχυμό
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κουτί κάστερ
- κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε, ώσπου να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα μισά μακαρόνια, ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι και προσθέτουμε τον κιμά.
- Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και ξανά προσθέτουμε κεφαλοτύρι. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, αφήνοντας λίγο για να λιώσουμε το κάστερ.
- Ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά βούτυρο και την ώρα που αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο κάστερ με το υπόλοιπο γάλα και λίγο κεφαλοτύρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα, αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά.
- Το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια και ρίχνουμε το τελευταίο κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.