Πασχαλινή τηγανιά µε κρασί από την Αργυρώ

Δυνατή συνταγή για τον Πασχαλινό μπουφέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τις πιο γευστικές και δοκιμασμένες Πασαχαλινές συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Yλικά

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 συκωταριά αρνίσια

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μαρούλι χοντροκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά. Τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για 10΄. Την αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε μπουκιές. Σε βαθύ τηγάνι τη ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄-6΄. Τα σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια. Σκεπάζουμε με καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.