Από τις πιο γευστικές και δοκιμασμένες Πασαχαλινές συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Yλικά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 συκωταριά αρνίσια
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά. Τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για 10΄. Την αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε μπουκιές. Σε βαθύ τηγάνι τη ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄-6΄. Τα σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια. Σκεπάζουμε με καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.