Παραδοσιακή συνταγή για μουσακά | Το τέλειο Κυριακάτικο τραπέζι

Μια από τις πιο νόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Παρακάτω θα βρεις μια παραδοσιακή συνταγή για μουσακά, τέλεια επιλογή για το Κυριακάτικο, αλλά και για οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι.

Κανελόνια με κιμά | Μάθε πώς φτιάχνεται η παραδοσιακή συνταγή

Παραδοσιακή συνταγή για μουσακά

Υλικά (για ένα σκεύος 32 εκ.)

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 6 μέτριες μελιτζάνες
  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ντομάτες κόκκινες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • 1 κρεμμύδι
  • λάδι

Για την μπεσαμέλ

  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 750 γρ. γάλα
  • αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση (χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα περίπου)

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Καθαρίζουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε αλατισμένες να στραγγίσουν για 2 ώρες.
  • Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί με τον κιμά.. Αφού τσιγαριστούν καλά αρχίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά..
  • Αφού τραβήξει τα υλικά το κατεβάζουμε από τη φωτιά,. παίρνουμε το σκεύος και τοποθετούμε μια στρώση πατάτες, μια στρώση μελιτζάνες, βάζουμε τον κιμά και ξανά μια στρώση μελιτζάνες και μια στρώση πατάτες.
  • Στη συνέχεια σε ένα σκεύος λιώνουμε τα 50 γρ. Βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια μπάλα., μετά ρίχνουμε το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το μείγμα..
  • Αφού πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, σπάμε το αυγό και απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω στο φαγητό μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Κρεμμυδόπιτα με τυρί | Πεντανόστιμη πολίτικη συνταγή

Από τη μαμά της Μαρίας Τσιλβίδου, την Κυρία Ευαγγελία, Καλαμαριά