Αν είσαι λάτρης της πατροπαράδοτης πίτας, σίγουρα η εναλλακτική αυτή εκδοχή της θα σε ξετρελάνει!
Μπορεί οι αλμυρές πίτες να έχουν την πρωτοκαθεδρία στην ελληνική κουζίνα, όμως και οι γλυκιές εκδοχές είναι εξίσου νόστιμες και γευστικές. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή με γέμιση ροδάκινο και συνόδευσε το πιάτο σου με παγωτό και απογείωσε το αποτέλεσμα.
Υλικά:
-1 κουτί ροδάκινα σε ελαφρύ σιρόπι Del Monte
-3 φλιτζάνια βούτυρο
-4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση:
-Κόψτε το 1 και 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο σε κύβους. Ανακάτεψέ το μαζί με το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σταδιακά πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό. Όταν η ζύμη γίνει ομοιόμορφη, χώρισέ την σε 2 μέρη και άνοιξε με αυτήν δύο στρογγυλές βάσεις. Άσε στο ψυγείο για 30'.
-Βγάλε από το ψυγείο και τοποθέτησε τη μία βάση σε αλευρωμένη επιφάνεια ενός ταψιού.
-Σε ένα μπολ πρόσθεσε το ροδάκινο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, την καστανή ζάχαρη, τη μισή ποσότητα της λευκής ζάχαρης, την κανέλα και το υπόλοιπο βούτυρο. Άπλωσε το μείγμα πάνω στη βάση.
-Με προσοχή, τοποθέτησε πάνω από αυτήν τη δεύτερη βάση από ζύμη και ένωσέ την με την κάτω, σφραγίζοντας το μείγμα.
-Χτύπησε το αυγό και άλειψε, με ένα πινέλο, την επιφάνεια ενώ στη συνέχεια πασπάλισε με την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη.
-Αφού προθερμάνεις το φούρνο, ψήσε την πίτα στους 250 °C για περίπου 15' και στη συνέχεια χαμήλωσε στους 200 °C και ψήσε για ακόμα 40'.
-Άσε την πίτα για περίπου 2 ώρες πριν τη σερβίρεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr