Follow us

Panzanella, η νόστιμη σαλάτα της νηστείας

Μία παραδοσιακή συνταγή της Φλωρεντίας, ιδανική για τη συγκεκριμένη περίοδο.

fresh italian summer salad panzanella, close-up

Ξέρεις ποιο είναι το πιο αρνητικό στοιχείο μίας σαλάτας; Ότι δεν παύει ποτέ να είναι σαλάτα. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως οι καλές πρώτες ύλες, οι ιδανικές ποσότητες των συστατικών και οι έξυπνοι συνδυασμοί δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα - γευστικά και διατροφικά. Σε όλα τα παραπάνω εντάσσεται σίγουρα η panzanella, μία ιδιαίτερα δημοφιλής σαλάτα από τη Φλωρεντία που βασίζεται σε μία παραδοσιακή συνταγή με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση του μπαγιάτικου ψωμιού.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Theo Randall δίνει τη δική του εκδοχή για την panzarella στο βρετανικό Esquire. "Δεν γνωρίζω κανέναν που δεν αγαπά τη συγκεκριμένη σαλάτα. Είναι μία παραδοσιακή ιταλική συνταγή για το μπαγιάτικο ψωμί. Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές αλλά εγώ επέλεξα μία από τις πιο απλές. Αν το ψωμί είναι σχετικά φρέσκο, μπορείς να το ψήσεις λίγο στο φούρνο ώστε να σκληρύνει - έτσι θα απορροφήσει και καλύτερα τα υγρά των λαχανικών" αναφέρει σχετικά ο Randall. Ακολουθεί η συνταγή του.

Υλικά

2 κόκκινες πιπεριές

1 καρβέλι ψωμί

300 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 κ.σ. κάπαρη

400 γρ. τοματίνια, κομμένα σε φέτες

1 σκ. σκόρδο

βασιλικός

150 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί

αλάτι και πιπέρι

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr