Πανεύκολη ζύμη για πίτσα με 2 μόνο υλικά. Αυτή η απλή ζύμη μετατρέπεται σε μία... τσιχλωτή και αφράτη κρούστα, χωρίς ίχνος από την γεύση του γιαουρτιού.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Υλικά για τη ζύμη για πίτσα
- 1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα άπαχο γιαούρτι
Οδηγίες
Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Ανακάτεψε το αλεύρι με το γιαούρτι. Ρίξε λίγο επιπλέον αλεύρι στο τραπέζι ή σε όποια επιφάνεια σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις για να ζυμώσεις τη ζύμη. Τοποθέτησε την μπάλα της ζύμης επάνω, ζυμώνοντας με τα χέρια. Αν κολλάει στα χέρια, πασπάλισε λίγο επιπλέον αλεύρι. Ζύμωσε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, που θα τη νιώθεις σαν πλαστελίνη, αλλά θα έχει μεγάλη ελαστικότητα.
Άπλωσε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα που θα έχεις στρώσει στο ταψί του φούρνου, να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό ή λίγο παραπάνω και στη συνέχεια κάλυψέ το με σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί και άλλα υλικά της επιλογής σου. Ψήσε για 10-12 λεπτά ή έως ότου η ζύμη φουσκώσει και αποκτήσει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα και τα τυριά έχουν λιώσει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr