Η πιο εύκολη, χορταστική πίτα χωρίς φύλλο για το καλοκαίρι! Είναι τέλεια για το ταπεράκι που θα πάρεις στην παραλία αλλά και σαν συνοδευτικό στο τραπέζι! Και ό,τι περισσέψει γίνεται brunch για το επόμενο πρωί.
Tip 1: Αν δεν έχεις ταψάκι 25×25 εκ. μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ταψί έχεις αλλά να έχεις κατα νου ότι αν το ταψί σου είναι πιο μεγάλο, η κολοκυθόπιτα θα σου βγει πιο λεπτή και συνεπώς θα χρειάζεται λιγότερο ψήσιμο.
Tip 2: Αν η φέτα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά αλμυρή, μειώνουμε το αλάτι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια (περίπου 600 γρ.)
- 3 αυγά
- 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. baking powder
- 250 γρ. φέτα
- 1 ματσάκι βασιλικό (ψιλοκομμένο)
- αλάτι
- πιπέρι
- 20 γρ. σουσάμι για πασπάλισμα
- ελαιόλαδο και αλεύρι για το ταψί
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Πλένουμε και κοβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκύθια
- Τα παιρνάμε από το χοντρό του τρίφτη
- Μεταφέρουμε τα τριμμένα κολοκύθια μέσα σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα
- Με τα χέρια μας πιέζουμε και στίβουμε τα κολοκύθια, βγάζοντας όσο περισσότερο χυμό μπορούμε.
- Πετάμε το χυμό και αδειάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια από την πετσέτα μέσα στο μπολ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι με το baking powder, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τέλος. ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25x25 εκ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα το απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr