Follow us

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: 5 μυστικά για πιο υγιεινό μαγείρεμα

Μην αποκλείες καμία τροφή από το πρόγραμμά σου, αλλά μαγείρεψέ την σωστά

bfg

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής σήμερα και εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για να αναλύσουμε τα μεγαλύτερα μυστικά για ένα πιο υγιεινό μαγείρεμα.

Η σωστή διατροφή δεν σχετίζεται μονάχα με την επιλογή των κατάλληλων τροφίμων, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος μαγειρέματός τους, για ένα άκρως υγιεινό αποτέλεσμα.

Μάθε παρακάτω τα βασικά σημεία που πρέπει να ακολουθήσεις στο μαγείρεμά σου για να καταφέρεις να έχεις μια σωστή διατροφή.

Και αυτό γιατί ο βασικός στόχος δεν είναι μια αυστηρή και γρήγορη δίαιτα, αλλά η υιοθέτηση των σωστών διατροφικών συνηθειών. Ιδού:

1.Πρόσθεσε τα σωστά υλικάΤο αλάτι δημιουργεί κατακράτηση υγρών και η υπερβολική κατανάλωσή του δεν είναι υγιεινή για τον οργανισμό σου. Φρόντισε λοιπόν να το αντικαταστήσεις με μπαχαρικά, μυρωδικά και λεμόνι. Έτσι, θα καταφέρεις να διατηρήσεις τη νόστιμη γεύση στα πιάτα σου, αποφεύγοντας το νάτριο.

5.Μαρίναρε το κρέας για πιο υγιεινό αποτέλεσμαΦρόντισε να μαρινάρεις για αρκετές ώρες τα κρέατα και τα ψάρια πριν τα ψήσεις. Ο λόγος; Με τον τρόπο αυτό τα ανισχύεις με αντιοξειδωτικές ουσίες, εμποδίζεις την αφυδάτωσή τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος και αποφεύγεις της ηψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος.

3.Σωστό κόψιμο και καθάρισμα στα λαχανικά και φρούταΚόψε τα φρούτα και τα λαχανικά σου σε μεγάλα κομμάτια, ενώ κάνε το λίγη ώρα πριν τα καταναλώσεις, προκειμένου να διατηρήσουν τις θρεπτικές ουσίες και τις βιταμίνες τους. Προτίμησε να τα καταναλώνεις ωμά, ενώ αν θελήσεις να τα μαγειρέψεις, άφησέ τα για λίγη ώρα στον ατμό.

4.Κάνε πιο υγιεινό σοτάρισμαΑντί να σοτάρεις τα υλικά του μαγειρέματος σε λάδι, προτίμησε να τα αχνίσεις σε λίγο νερό που βράζει. Έτσι τα γεύματά σου θα γίνουν ακόμα πιο υγιεινά και ελαφριά.

2.Κάνε -όσο το δυνατόν- πιο υγιεινό τηγάνισμαΜπορεί να είναι ένας από τους αγαπημένους, αλλά παράλληλα και απαγορευμένους, τρόπους μαγειρέματος, όμως κάποιες φορές είναι αναπόφευκτος. Όταν πρέπει να τον επιλέξεις , τουλάχιστον, φρόντισε να τηγανίζεις τα τρόφιμα σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη θερμοκρασία, ενώ επέλεξε πάντοτε ελαιόλαδο (και όχι βούτυρο ή κάποιο άλο λάδι), μιας και είναι το πιο υγιεινό αλλά και το μοναδικό λάδι που δεν αλλοιώνεται πολύ σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr