Καλή η Ρώμη, εξαιρετικό το Παρίσι, καταπληκτική η Βαρκελώνη. Αυτή τη φορά όμως ετοιμάσου για ένα ταξίδι που περνά από τις πιο «ταπεινές» γειτόνισσες των δημοφιλών προορισμών και κυρίως από τις κουζίνες τους.
Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
Αν και η Βαρκελώνη είναι αυτή που φημίζεται για τα τάπας και την παέγια, στην χώρα των Βάσκων θα απολαύσεις τα pintxos. Τα «ξαδέρφια» των τάπας, που εδώ σερβίρονται πάνω σε τραγανές φέτες ψωμιού και είναι συνήθως μαριναρισμένα κομμάτια κρέατος, ψαριού ή λαχανικών. Το Σαν Σεμπαστιάν έχει αρκετά high-end εστιατόρια αλλά και μαγαζάκια- τρύπες στα οποία μπορεί να δοκιμάσει κάποιος την αυθεντική κουζίνα της περιοχής.
Μπορντό, Γαλλία
Στις περισσότερες περιοχές της Γαλλίας θα φας κάτι παραπάνω από καλά, αλλά το Μπορντό μοιάζει να έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο, το site γεύσης Atabula κατέταξε το Μπορντό πάνω από το Παρίσι στην γαστρονομική του λίστα.