Με μοναδικό σύμμαχο την εξαιρετική πρώτη ύλη –η οποία εξασφαλίζεται από πιστοποιημένους Έλληνες προμηθευτές–και το χρόνο, η εταιρεία Orimasis αλλάζει τα δεδομένα στον κόσμο του κρέατος και των αλλαντικών.
Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά;
Η διαδικασία ξηρής «orimasis» που ακολουθείται ευλαβικά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και επιτρέπει στις βιοχημικές διεργασίες που συμβαίνουν στους μυς και στο λίπος να αναδείξουν τα αρώματα του κρέατος. Ταυτόχρονα, αναπτύσσονται ένζυμα που σπάνε τις ίνες στο εσωτερικό του κρέατος, καθιστώντας το ιδιαίτερα μαλακό και μοναδικά γευστικό. Κάπως έτσι, η πρώτη ύλη επιστρατεύεται και στη συνέχεια «διαμορφώνεται» μέσα από συγκεκριμένες κοπές.
Οι ιδιαίτερες κοπές
Μία από αυτές είναι η porterhouse steak. Μία premium μοσχαρίσια μπριζόλα για δύο. Αποτελείται από τις «κόντρα» μπριζόλες και το κεντρικό μέρος του φιλέτου. Πρόκειται για μία μοναδική μπριζόλα με χαμηλά λιπαρά, υπέροχη γεύση και τρυφερή δομή, η οποία αποτελεί ιδανική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα ή σε άλλη μαγειρική εστία.
Exclusive αλλαντικά
Η πλήρης απουσία συντηρητικών και η αποκλειστική χρήση ελαιολάδου και μελιού, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα του κρέατος, είναι τα
στοιχεία αυτά που δίνουν στα αλλαντικά της εταιρείας Orimasis αυτήν την ασύγκριτη γεύση. Κατά τη διάρκεια παραγωγής των αλλαντικών, όλα τα
κρέατα ωριμάζουν με την παραδοσιακή τεχνική στεγνώματος στον αέρα, ενώ, μέσω της χρήσης πλακών αλατιού Ιμαλαΐων υπό πίεση, επιτυγχάνεται η ομαλή αποστράγγισή τους από τα περιττά υγρά καθώς και το ομοιόμορφο αλάτισμά τους.
Αυτές είναι οι δύο πιο ιδιαίτερες προτάσεις του Orimasis, που αξίζει να δοκιμάσεις.
Παστουρμάς από rib-eye
Το rib-eye αποτελεί ένα τρυφερό premium κομμάτι του μοσχαριού, με μοναδική γεύση και υψηλή θρεπτική αξία.
Παραγωγή: Το πάστωμα του παστουρμά ακολουθεί πιστά τη μικρασιατική συνταγή της γιαγιάς, με το τσιμένι και τα διαλεχτά μπαχαρικά να διατηρούν την παράδοση.
Tip σερβιρίσματος: Απόλαυσέ τον ως ιδανικό μεζέ με τη συνοδεία του ποτού σου. Διαφορετικά, ξεδίπλωσε τη γευστική του πολυπλοκότητα σε ζεστά πιάτα, όπως παστουρμαδόπιτες και ομελέτες.
Καρπάτσιο με μαύρη τρούφα
Το μοσχαρίσιο νουά επιλέγεται για το καρπάτσιο και η μαύρη τρούφα για επιπλέον γεύση και άρωμα.
Παραγωγή: Το κρέας αλείφεται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μέλι, ενώ γεμίζεται με εκλεκτή ψιλοκομμένη μαύρη τρούφα, προσφέροντας μία
απόλυτη γευστική εμπειρία.
Tip σερβιρίσματος: Επίλεξέ το ως ένα εξαίσιο ορεκτικό ή απόλαυσε το σε μια ξεχωριστή ποικιλία με τη συνοδεία κρασιού ή ποτού της επιλογής σου.