Κάναμε την παραδοσιακή ομελέτα ακόμα πιο ελαφριά αντικαθιστώντας την πατάτα με κολοκυθάκι, το βασιλιά της δίαιτας, πολύ φτωχό σε θερμίδες αλλά πλούσιο σε ίνες που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Βρες παρακάτω την εύκολη συνταγή για ομελέτα με κολοκυθάκια και ντομάτα.
Ομελέτα χωρίς αυγά: Η vegan συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Ομελέτα με κολοκυθάκια και ντομάτα
Προετοιμασία: 15 λεπτά Ψήσιμο: 20 λεπτάΥλικά για 4 μερίδες
- 450 γραμ. κολοκυθάκια
- 6 αυγά
- 50 γραμ. λιαστές τομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας μείγμα αποξηραμένου μαϊντανού και σκόρδου
- 2 κοφτές κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε τις λιαστές τομάτες σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και τις τομάτες, πασπαλίζουμε με το μείγμα μαϊντανού και τσιγαρίζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο απαλά.
Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα-σκόνη σε ομελέτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις τα αυγά αρχίζουν να πήζουν στην επιφάνεια, γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου. Την αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και τη βγάζουμε από το τηγάνι. Περιμένουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους.