«Ομελέτα χωρίς αυγά γίνεται; Κι όμως γίνεται! Και σας έχω σούπερ συνταγή για να φτιάξετε! Vegan ομελέτα. Με ρεβιθάλευρο και ντομάτα, είτε είστε vegan είτε όχι... πρέπει να τη φτιάξετε!», έγραψε σε ανάρτηση στα social media ο Άκης Πετρετζίκης, πριν από λίγες μέρες, και προκάλεσε τον απόλυτο πανικό στο Twitter!
Δες επίσης: Εύκολη και υγιεινή κοτοσαλάτα για να χρησιμοποιείς ως γέμιση σε πίτες και wraps
Ta σχόλια για την πιο παράξενη, vegan συνταγή του διάσημου σεφ ήταν πραγματικά ξεκαρδιστικά και έκαναν την ομελέτα... χωρίς αυγά να γίνει μια συνταγή - viral σε λίγες ώρες.
Δες παρακάτω αναλυτικά πώς θα φτιάξεις αυτή τη συνταγή αλλά και μερικά από τα σχόλια που ακολούθησαν στα social media!
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρεβιθάλευρο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο χυλό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
- Αδειάζουμε τον χυλό στο τηγάνι καλύπτοντας τις πατάτες.
- Αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με ένα καπάκι κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και διακοσμούμε πάνω από την ομελέτα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.