Ένα από τα πράγματα που κάνεις όλο και συχνότερα στο σούπερ μάρκετ, είναι να κοιτάς την ημερομηνία λήξης των προϊόντων. Όχι μόνο για το προφανές του πράγματος, αλλά και για να αντιληφθείς τη φρεσκάδα και την ποιότητα του κάθε φορά αντικειμένου. Το να φας όμως κάτι και μετά την αναγραφόμενη λήξη του δεν είναι και τόσο απαγορευτικό σε μερικές περιπτώσεις.
«Το να προσέχεις την ετικέτα με την ημερομηνία λήξης στα τρόφιμα είναι σημαντικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τρέξεις να πετάξεις κάτι αμέσως μόλις παρέλθει η ημερομηνία αυτή. Ακόμη κι αν έχουν περάσει μερικές ημέρες, μπορείς να καταναλώσεις άφοβα κάποιες τροφές, κάτι που βοηθά σημαντικά στην σπατάλη τροφίμων που ολοένα και αυξάνεται στον πλανήτη» σχολιάζει ο nutrition expert και συγγραφέας Toby Amidor. Θα αναρωτιέσαι λοιπόν ποιες μπορεί να είναι αυτές. Ρίξε μια ματιά παρακάτω.
Κονσέρβες
Γενικά για τις τροφές ισχύει ένας πολύ βασικός κανόνας: Όσο πιο επεξεργασμένο και βελτιωμένο είναι ένα προϊόν, τόσο περισσότερο μπορείς να το κρατήσεις μετά την ημερομηνία λήξης. Αυτό ισχύει και για τις κονσέρβες, εφόσον έχουν αποθηκευτεί σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η φθορά τους. Φυσικά και θα πρέπει να προσέχεις τα σημάδια αλλοίωσης είτε στο εξωτερικό του δοχείου είτε κατά το άνοιγμα. Αν δεις διογκωμένο πάνω ή κάτω μέρος, κάποια τρύπα, χτύπημα στο κουτί, αφρό στο φαγητό ή σκουριά, πρέπει να καταλήξει στα σκουπίδια.
Δες τη συνέχεια στο gr.askmen.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr