Οι συμβουλές του Jamie Oliver για να μαγειρεύεις τέλεια το κάθε φαγητό

Όλα τα κόλπα για να γίνεις άρχοντας στην κουζίνα

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM TEAM

Όταν η συζήτηση έρχεται στην μαγειρική, θα εμπιστευόμαστε πάντοτε ειδικούς σαν τον Jamie Oliver. Ο δημοφιλής σεφ σου αποκαλύπτει όλα εκείνα τα tips αλλά και τα λάθη που κάνεις με δημοφιλή φαγητά. Από μια τέλεια μπριζόλα και μια λαχταριστή μακαρονάδα έως πατάτες τηγανητές, ορίστε τι πρέπει να έχεις υπόψιν για να απογειωθείς στην κουζίνα!

#1. Μπριζόλα

Ποτέ, μα ποτέ, δεν την μαγειρεύεις απευθείας από το ψυγείο. Πάντα θα την βγάζεις για τουλάχιστον μία ώρα πριν, διαφορετικά θα γίνει σφιχτή και σκληρή. Επίσης, δεν χρειάζεται να φοβάσαι το κόκκινο χρώμα. Το medium rare μπορεί να αναδείξει τη γεύση, τα αρώματα και την τέλεια υφή ενός καλού κρέατος. Φρόντισε μόνο η φωτιά να είναι δυνατή και να γυρίζεις τη μπριζόλα ανά 30''. Ένα μυστικό είναι να την αφήσεις να αναπαυθεί για λίγα λεπτά μετά το ψήσιμο ώστε τα υγρά που έχουν μείνει μέσα της να επανασυνδεθούν με τους ιστούς και να μην φύγουν, ως ζουμί, στο πιάτο σου.

#2. Ψάρι

Δες τη συνέχεια στο askmen.gr