Ως Ελληνίδα έχεις γαλουχηθεί με τη μεσογειακή διατροφή –ναι, εννοούμε τις φακές και τα ρεβίθια που μας «ανάγκαζαν» οι μαμάδες μας να τρώμε, πριν μάθουμε από μόνες μας ότι είναι γεμάτα πρωτεΐνη–, ενώ θεωρείς τις ψητές σαρδέλες έναν εξαιρετικό μεζέ. Επιπλέον, η επιστήμη, μέσω της μεγάλης παλαιότερης μελέτης «The Seven Countries Study», που παρακολούθησε Έλληνες και Ιταλούς, επιβεβαίωσε την αξία της μεσογειακής δίαιτας για την πρόληψη σοβαρών παθήσεων.
Οι ερευνητές αξιολόγησαν επίσης ως θετικά ότι και οι δύο λαοί τρώμε συχνά με παρέα, το κύριο γεύμα μας είναι το μεσημεριανό, περπατάμε αρκετά και εκτιμούμε το μεσημεριανό ύπνο! Τα τελευταία 60 χρόνια, βέβαια, οι έρευνες και οι επιστημονικές εξελίξεις έχουν αποκαλύψει πολύ περισσότερα οφέλη της εν λόγω διατροφής.
Για την ακρίβεια, οι εξελίξεις είναι τόσο σημαντικές, που οι ειδικοί αποφάσισαν να «φρεσκάρουν» τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής ενσωματώνοντας όλα όσα έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια για τις επιλογές, την ποιότητα της τροφής και τη βιωσιμότητα, ώστε να επωφελούμαστε στο έπακρο – και να μπορούν να επωφεληθούν αντίστοιχα και οι επόμενες γενιές.