Follow us

Οι 3 πιο νόστιμες σούπες για το κρύο!

Λαχταριστές και ιδιαίτερες

σουπα

Ο καιρός αποφάσισε να μας κάνει παιχνίδια και επειδή πολύ συχνά σε τέτοιες θερμοκρασίες αρρωσταίνουμε, σου βρήκαμε τις 3 πιο λαχταριστές και ιδιαίτερες συνταγές για σούπες.

Ετοίμασέ τες, φώναξε τα αγαπημένα σου πρόσωπα και απολαύστε το πιο νόστιμο μπολ με ζεστή σούπα!

#1. Σούπα από σελινόριζα

Σερβίρετε ρίχνοντας σταγόνες βουτύρου στην επιφάνεια της σούπας και τραγανό bacon

Υλικά:

250 γρ. πατάτες

350 γρ. σελινόριζα

2 κρόκους αυγών

50 γρ. φρέσο βούτυρο

αλάτι

τριμμένο πιπέρι

4 φέτες bacon

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζεις σε 1 λίτρο ζωμό μοσχαρίσιο, τις πατάτες και τη σελινόριζα για 40'. Πρέπει να μαλακώσουν καλά. Στη συνέχεια, τα βάζεις σε ένα mixer και τα αλέθεις. Τα ξαναβάζεις στη φωτιά κι ώσπου να πάρουν βράση ανακατεύεις σ' ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους. Προσθέτεις σιγά-σιγά το μείγμα από την κατσαρόλα στους κρόκους. Για να μην σου κόψει, πρέπει να ανακατεύεις συνέχεια το μείγμα. Ρίξτο όλο στην κατσαρόλα και ξαναβάλτο στη φωτιά. Έπειτα, βγάλτε το μόλις δεις πως αρχίζει να βράζει, γιατί μπορεί πάλι να σου κόψει το αυγό. Ρίχνεις αμέσως το φρέσκο βούτυρο με μια πρέζα τριμμένο πιπέρι και 2 κουταλιές αλάτι, την ανακατεύεις και σερβίρεις στα μπολ.

Σ' ένα τηγανάκι ψήσε το bacon χωρίς βούτυρο (έχει το δικό του) προκειμένου να γίνει τραγανό. Εναλλακτική: βάλε τις φέτες στην τοστιέρα και ψήσ' τες εκεί.

Πάρε τα μπολ με τη σούπα και «πασπάλισε» με τα κομματάκια από το τραγανό bacon.

#2. Βελουτέ σούπα μπρόκολο

Γαρνίρετε με μαϊντανό

Υλικά:

2 κ.σ. λάδι

600 γρ. μπρόκολο

1 πατάτα

1/2 φλ. λευκό κρασί

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 φλ. γάλα συμπυκνωμένο

1/2 φλ. τριμμένο τυρί (ιδανικά ροκφόρ)

αλάτι & πιπέρι

μαϊντανός για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζεις 2 κουταλιές λάδι και σοτάρεις τα 600 γρ. μπρόκολο, την πατάτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Σβήνεις με το κρασί. Στη συνέχεια, προσθέτεις 3 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35΄.

Βάζεις το μείγμα σε ένα mixer και το πολτοποιείς για να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια, το ρίχνεις ξανά στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτεις το γάλα και το τυρί και το αφήνεις να σιγοβράσει για 2-3΄.

Βγάζεις από τη φωτιά και σερβίρεις με φρέσκο μαϊντανό και πιπέρι.

#3. Μανιταρόσουπα με άγριο ρύζι

Σερβίρεται με πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης, μια κουταλιά βούτυρο και μαϊντανό

Υλικά:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

300 ml ζωμό λαχανικών

1 γαρίφαλο

1 φύλλο δάφνης

1 1/2 φλ. άγριο ρύζι

μανιτάρια

3 κοτσάνια σέλινο

1 καρότο

2 πατάτες

1 σκόρδο

20 γρ. μαϊντανό

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά για να φτιάξεις το ρύζι θα πρέπει να το σοτάρετε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ύστερα προσθέτεις τα 300 ml ζωμό λαχανικών, 1 γαρίφαλο και το φύλλο δάφνης. Τα αφήνεις να πάρουν βράση. Στη συνέχεια, σκεπάζεις το σκεύος και το βάζεις στο φούρνο για 30’ στους 180°C. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζεις, το απλώνεις σε μια πιατέλα και το αφήνεις να κρυώσει.

Όσο για τη μανιταρόσουπα ζεματίζεις αρχικά τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 2', τα στραγγίζεις και τα κόβεις σε πολύ μικρά κομμάτια. Έπειτα κόβεις σε κύβους τα κοτσάνια από το σέλινο και το καρότο και τα σοτάρεις με το ελαιόλαδο.

Μετά από 4-5' προσθέτεις τις πατάτες κομμένες σε κύβους, το μαϊντανό και το σκόρδο. Όταν περάσουν άλλα 3' προσθέτεις τα κομμένα μανιτάρια και τον υπόλοιπο ζωμό. Μόλις πάρει βράση η σούπα, χαμηλώνεις την ένταση της φωτιάς, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και αφήνεις για 25' ακόμα.

Όταν είσαι έτοιμη για σερβίρισμα, ρίχνεις και το ρύζι στην κατσαρόλα και σερβίρεις ατομικά. Μην ξεχάσεις το ψωμάκι σου (φρυγάνισέ το για να είναι ακόμα πιο νόστιμο)

Καλή απόλαυση!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr