Όσο η vegan διατροφή καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στο προσκήνιο, τόσο περισσότερες vegan εκδοχές πιάτων γνωρίζουμε. Μια από αυτές, και η vegan εκδοχή του γαλλικού foie gras, που παραδοσιακά παρασκευάζεται από από συκώτι χήνας ή πάπιας.
Ο βραβευμένος με αστέρια Michelin chef, Alexis Gauthier, δημιούργησε την πρώτη vegan εκδοχή του δημοφιλούς γαλλικού πιάτου. Σε συνεργασία με chefs που εξειδικεύονται στην χορτοφαγική διατροφή, ο Alexis δημιούργησε ένα vegan foie gras, που ονόμασε “faux gras”.
Η μοναδική του συνταγή περιλαμβάνει φακές, καρύδια, κρεμμύδι και μανιτάρια, που δίνουν στο πιάτο μια αίσθηση κρέατος. «Είναι εξαιρετικό, αν το σερβίρεις σε ψωμί. Έχει πράγματι καλύτερη γεύση από το foie gras», αναφέρει. Δες παρακάτω το βίντεό του με τη συνταγή!