Ο διάσημος chef Alexis Gauthier μόλις παρασκεύασε το πρώτο vegan... foie gras

Δες πώς θα το φτιάξεις μόνη σου!

Όσο η vegan διατροφή καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στο προσκήνιο, τόσο περισσότερες vegan εκδοχές πιάτων γνωρίζουμε. Μια από αυτές, και η vegan εκδοχή του γαλλικού foie gras, που παραδοσιακά παρασκευάζεται από από συκώτι χήνας ή πάπιας.

Ο βραβευμένος με αστέρια Michelin chef, Alexis Gauthier, δημιούργησε την πρώτη vegan εκδοχή του δημοφιλούς γαλλικού πιάτου. Σε συνεργασία με chefs που εξειδικεύονται στην χορτοφαγική διατροφή, ο Alexis δημιούργησε ένα vegan foie gras, που ονόμασε “faux gras”.

«Στη Γαλλία, ο κόσμος λατρεύει το foie gras», λέει ο Gauthier. «Έτσι, δημιούργησα μια συνταγή που θα έχει την ίδια υφή, αίσθηση και γεύση με το foie gras, χωρίς να χρειάζεται να θανατώνονται ζώα και να υπάρχει αυτού του είδους η κακοποίηση».

Η μοναδική του συνταγή περιλαμβάνει φακές, καρύδια, κρεμμύδι και μανιτάρια, που δίνουν στο πιάτο μια αίσθηση κρέατος. «Είναι εξαιρετικό, αν το σερβίρεις σε ψωμί. Έχει πράγματι καλύτερη γεύση από το foie gras», αναφέρει. Δες παρακάτω το βίντεό του με τη συνταγή!

Tags