Η pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη, μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη, σερβίρει street food απ'όλο τον κόσμο, σε ένα πρωτότυπο location. Κανείς δε φανταζόταν μέχρι πρόσφατα πως θα έτρωγε ζουμερά burger, πικάντικες εντσιλάδες και τραγανά spring rolls μέσα στο στομάχι της πόλης, στη μεγαλύτερη αγορά της χώρας, απ'όπου ξεκινάνε νταλίκες να μεταφέρουν τα πιο φρέσκα λαχανικά και φρούτα στις τέσσερις γωνιές της χώρας.
Το παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος με τους φθαρμένους τοίχους, οι λάμπες φθορίου των καφενείων, οι πλαστικές λευκές καρέκλες και οι σόμπες που καίνε κούτσουρα συνθέτουν ένα σουρεάλ "mad max" σκηνικό απ' αυτά που λατρεύει ο Βασίλης Καλλίδης, όπου η αισθητική της καντίνας της εθνικής οδού μπλέκεται με σύμβολα από πανηγύρια της επαρχίας, τα λαϊκά παζάρια με μπόλικη τσίκνα και ένα παράλληλο, άγνωστο πρόσωπο μιας άλλης Αθήνας που παραμένει άγνωστο. Το ιδανικό σκηνικό για να ξεδιπλώσει την έμπνευσή του, τις ιδέες που φέρνει πίσω, από τα ταξίδια του σ' όλο τον κόσμο.
Για την περίοδο της Σαρακοστής η κουζίνα του Überness σερβίρει vegan πιάτα και νηστίσιμα όπως βελουτέ κολοκύθας, για όσο βαστήξουν ακόμα τα κρύα, τραγανά spring rolls με γέμιση samosas από πατάτα, ginger και αρακά και στο πλάι πικάντικη chilli sauce. Το τεράστιο burger που σερβίρεται σε νηστίσιμο brioche, μόνο για σαράντα μέρες, είναι γεμισμένο με χειροποίητα φαλάφελ από ελληνικά ρεβίθια που μοσχοβολάνε κύμινο και κόλιανδρο, δροσερή ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί kimchi και μια πλούσια σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι.
Τις τελευταίες μέρες της νηστείας στο μενού θα προσθέτουν τηγανητά φρέσκα καλαμάρια σε τραγανή κρούστα με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά.
Το Σάββατο όμως της 25ης Μαρτίου, το Überness πακετάρεται σε κούτες και στη θέση του θα βρείτε, για μια μόνο μέρα, μια pop ταβέρνα.
Η αυλή γεμίζει τραπέζια, σερβιτόροι παίρνουν την παραγγελία σας, η dj παίζει Μαίρη Λίντα, Μαρινέλα και τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, η παιδαγωγός απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά σας στο mini workshop που θα στηθεί για κείνη τη μέρα και το μενού κάτω από τα σημαιάκια περιλαμβάνει: ψωμί ζυμωτό και ελιές, σαλάτα μαρούλι/κρεμμυδάκι/άνηθο, ταραμοσαλάτα, ρεβιθοκεφτέδες και για κύριο πιάτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, τηγανιτό σε κουρκούτι από Σουρωτή και αλεύρι από πετρόμυλο και σκορδαλιά είτε με ψωμί είτε πατατάτη.
Για γλυκό πλούσια σοκολατόπιτα με παγωτό κρέμα και μαζί με τις μπύρες, δροσερό λευκό κρασί.
Η πρόσβαση είναι εύκολη απ' όλες τις πλευρές της πόλης μέσω Εθνικής ή από την Πειραιώς (πληροφορίες στο uberness.org)
Το δωρεάν πάρκινγκ χωράει αμέτρητα αυτοκίνητα και το τηλέφωνο για κρατήσεις, για το μεσημέρι, είναι 210 4816320.