Η πιο δροσερή και γρήγορη μακαρονάδα του καλοκαιριού
Ο αγαπημένος chef του missbloom.gr, Βασίλης Καλλίδης υπογράφει 11 βιβλίαμε πλούσια θεματολογία & γευστικές προτάσεις για κάθε γούστο! Σεκάθε βιβλίο θα βρείς 16 λαχταριστές συνταγές για εύκολα & γρήγορακαθημερινά μαγειρέματα! Ο Βασίλης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά τουγια σίγουρη επιτυχία! Την νέα ολοκληρωμένη συλλογή του "Απλά & Νόστιμα Μαγειρέματα" μπορείς να τηναναζητήσεις τώρα στα περίπτερα, μόνο με 2,50€.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Υλικά για 4-6 άτομα:
για τα νιόκι:
½ κιλό πατάτες
2 αβγά
1 κούπα αλεύρι
½ κούπα κρέμα γάλακτος
αλάτι
για το πέστο:
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
4-5 φυλαράκια βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα παρμεζάνα
½ κούπα κουκουνάρι
½ κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το πέστο αλέθοντας όλα τα υλικά στον πολυκόφτη της κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τα νιόκι: Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Αφού κρυώσουν τις καθαρίζουμε, αλατίζουμε και δουλεύουμε τον πουρέ τους με τα αβγά και το αλεύρι. Πλάθουμε μεγάλα φουντούκια από τη ζύμη Δίνουμε σχήμα πιέζοντας τα νιόκι σε ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε σε τηγάνι και τα ανακατεύουμε με το πέστο και την κρέμα γάλακτος πάνω στη φωτιά.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Cheesecake με σοκολάτα
Σολομός με αρωματική κρούστα
Αφράτο σουφλέ με κολοκυθάκια και φέτα