Ένας τσακωμός είναι ίσως από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Πολλές φορές μπορεί να γίνει κάποια παρεξήγηση, να ειπωθούν πράγματα που να οξύνουν τα πνεύματα και όλο αυτό να έχει ως αποτέλεσμα το να τσακωθούμε με κάποιον δικό μας άνθρωπο.
Μια κουβέντα ο ένας, μια κουβέντα ο άλλος, η συζήτηση οδηγείται πολλές φορές στα άκρα, και για αυτόν ακριβώς το λόγο, εμείς είμαστε εδώ.
Τι χρειάζεσαι; Αποκλιμάκωση.
Πώς μπορείς να ηρεμήσεις όταν είσαι θυμωμένη ή βλέπεις τον άλλον να συνεχίζει ακάθεκτος;Υπάρχει τρόπος! Ακόμα και να βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, μπορείς να καλμάρεις τα νεύρα σου, αλλά και τον άλλον που έχεις απέναντί σου.
Δες επίσης: Τι κοινό έχουν ΟΛΑ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;
Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μια ώριμη, ενήλικη σχέση
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μιλάς με δηλώσεις και όχι με ερωτήσεις.
Σύμφωνα με τη γνώμη ψυχολόγου: «Οι ερωτήσεις μπορεί να πυροδοτήσουν παιδιάστικες συμπεριφορές και αντιδράσεις. Περιλαμβάνουν κριτική και ένταση. Πυροδοτούν ψυχικές και συναισθηματικές αναμνήσεις.»
Πιο συγκεκριμένα, ερωτήσεις του τύπου "Γιατί πάντα πρέπει να κάνεις κάτι;" ή "Είναι δυνατόν να το λες αυτό;" ιδανικά πρέπει να τις αποφεύγεις.
Από την άλλη, απλές δηλώσεις και επιχειρήματα, θα ηρεμήσουν τα πνεύματα και θα σας ενώσουν. Έτσι, θα μπορείς και εσύ με τη σειρά σου, να περάσεις το μήνυμα που θες αναίμακτα, χωρίς να πληγώσεις τον σύντροφό σου.
Για να συνοψίσουμε, θα χαμηλώσεις τη συναισθηματική θερμοκρασία. Πάρε μια ανάσα, χαλάρωσε και μίλησε ήρεμα, πες αυτό που θες με κομψό τρόπο και χωρίς εντάσεις.
Και να θυμάσαι πάντα, η ιδανικότερη έκφραση που μπορείς να χρησιμοποιείς είναι το: "Σε ακούω" και "Σε καταλαβαίνω".