Το τσάι matcha παρασκευάζεται από ένα υψηλής ποιότητας φύλλο που ονομάζεται tencha. Οι θάμνοι τσαγιού προστατεύονται για να αποφευχθεί η έκθεση του στο ηλιακό φώς που μειώνει το ρυθμό της φωτοσύνθεσης και επιβραδύνει την ανάπτυξη των φυτών. Αυτό παρέχει στα φύλλα μια πιο σκούρα πράσινη απόχρωση και διεγείρει την παραγωγή χλωροφύλλης και αμινοξέων.
Η συγκομιδή του matcha γίνεται με το χέρι για να εξασφαλιστεί η επιλογή των νεότερων και μικρότερων φύλλων για το καλύτερο ποιοτικό τσάι.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr
→