Μους πραλίνα με κρέμα σοκολάτα και καβουρδισμένα φουντούκια από τον Γιάννη Λουκάκο

Συνταγή για κρέμα σοκολάτας που μπορεί να αποτελέσει και κρέμα για γέμισμα τάρτας

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Συνταγή για κρέμα σοκολάτας που μπορεί να αποτελέσει και κρέμα για γέμισμα τάρτας.

3 εύκολες συνταγές για Dukan γλυκά

Βαθμός δυσκολίας: 3

Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά

Για τη μους πραλίνα

  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 6 γρ. ζελατίνη
  • 140 γρ. σαντιγί

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 160 γρ. σοκολάτα 70%
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κρόκους αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • φουντούκια καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Για τη μους πραλίνα

Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσει τους 120°C. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τον κρόκο, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η πραλίνα. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό ώστε να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Στραγγίζουμε, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σουρώνουμε την κρέμα και την ομογενοποιούμε προσεχτικά με το μίγμα του αυγού, με μια μαρίζ. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ήρεμες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώνουμε τη μους σε ποτήρια και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτα

Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα του γάλακτος μέσα στο μίγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, κρυώνουμε στους 30°C περίπου και γεμίζουμε τα ποτήρια ρίχνοντας την κρέμα πάνω από τη μους πραλίνα. Τοποθετούμε στο ψυγείο, ώστε να πήξει, και γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα φουντούκια.

Vegan cheesecake με γλυκοπατάτα | Μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή