Το 12ο βιβλίο από τη μηνιαία σειρά ζαχαροπλαστικής του Στέλιου Παρλιάρου κυκλοφορεί την Παρασκευή 15/5 με το περιοδικό Τηλεθεατής.
Σε αυτό το βιβλίο ο μάγος της ζαχαροπλαστικής επιλέγει 20 σπιτικές συνταγές με λαχταριστές φράουλες! Μους με φράουλα και γιαούρτι, μαρμελάδα φράουλα με σοκολάτα, πάβλοβα με φράουλες, γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας, νουγκατίνα με φράουλες, παγωτό φράουλα, φοντάν σοκολάτας με φράουλες, γλυκιά πίτα με φράουλες, μαρέγκες με μους τυριού και φράουλα, Ρολό μαρέγκας με φράουλες... και άλλες εύκολες συνταγές!
Εμείς εξασφαλίσαμε αποκλειστικά τη συνταγή για μους με φράουλα και γιαούρτι
Προετοιμασία: 40΄ | Αναμονή: 2 ώρες
Υλικά
(για 10 μικρές μερίδες)
• 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
• 170 γρ. πολτοποιημένες φράουλες (καθαρό βάρος) + μερικές ολόκληρες
για γαρνίρισμα
• 5 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 1 φύλλο των 5 γρ.
ή 2 των 2,5 γρ.)
• 100 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)
Εκτέλεση
1. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες, βάζοντάς τες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον πολτό φράουλας και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε.
3. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό πολτό και ανακατεύουμε για να λιώσουν.
4. Αδειάζουμε τον πολτό με τις ζελατίνες μέσα στον υπόλοιπο πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και το γιαούρτι.
5. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης).
6. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας ή σε μικρά μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.
Για περισσότερες γλυκές συνταγές μπες στο www.steliosparliaros.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr